Werken bij de SKGZ, het verhaal van Sonja

De SKGZ is op zoek naar een nieuwe communicatieadviseur

Vertrekkend communicatieadviseur, Sonja Schröder (rechts), deelt haar ervaringen.


Wat was voor jou een belangrijke motivatie om bij SKGZ te werken?

De rol van de SKGZ is maatschappelijk ontzettend relevant. Daar wilde ik graag aan bijdragen, want iedereen heeft belang bij een goed functionerend en rechtvaardig zorgverzekeringsstelsel. In het bijzonder wilde ik mij inzetten voor consumenten die zelf onvoldoende in staat zijn zich staande te houden. De SKGZ vervult daar als onafhankelijke organisatie een sleutelpositie in.

Hoe heb jij je eigen functie vorm kunnen geven?

Er was veel ruimte om zelf invulling te geven aan mijn rol. Ik kreeg de kans om te werken aan dat wat het meeste impact maakte voor de SKGZ. Zo heb ik in de afgelopen twee jaar een groot project uitgevoerd waarin we opvolgend werkten aan de missie, visie en kernwaarden. Om daarna meteen een bijpassende nieuwe huisstijl en website te realiseren. En nu staat de volgende uitdaging alweer te wachten. Want de SKGZ wil zich positioneren als toonaangevend expertisecentrum, zodat ze een nog actievere bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het zorgverzekeringsstelsel.

Welke kennis/vaardigheden heb je bij de SKGZ (verder) ontwikkeld?

Als enige communicatieadviseur op jouw aandachtsgebied krijg je veel verantwoordelijkheid. Dat vond ik heel fijn. Hierdoor ben ik nog beter geworden in het stellen van prioriteiten, zodat ik zeker wist dat ik mijn tijd besteedde aan het juiste project.

Wat was het leukste van je werk?

Bij de SKGZ mag je de plannen maken én uitvoeren. Ook zijn de lijntjes kort. Je kan daardoor snel schakelen.

Wat was het minst leuke van je werk?

Als communicatieadviseur heb je waardevolle input van collega’s nodig om deze te verwerken tot een eindproduct. Daarmee werk je dus voor een belangrijk deel in het einde van de keten. Je bent voor een deel afhankelijk van anderen. Soms kom je hierdoor in tijdnood, loopt een project uit, of is het eindproduct niet zo goed als deze had kunnen zijn. Dat is erg jammer.