Zorgverzekeringslijn adviseert bij premieachterstand

Zorgverzekeringslijn adviseert bij premieachterstand

Zorgverzekeringslijn adviseert bij premieachterstand

Geldzorgen kunnen ertoe leiden dat u de post niet meer open durft te maken. U ziet door de bomen het bos niet meer en vult het ene gat met het andere. Het lijkt uitzichtloos, maar u kunt er zelf wat aan doen.

Als u elke maand geld tekort komt, vraag dan om hulp

Als er minder geld binnenkomt dan u uitgeeft, komt u al snel in de problemen. Schulden lopen op en aflossen wordt steeds lastiger. U kunt bij de gemeente aankloppen voor hulp. Samen met een schuldhulpverlener kunt u weer grip krijgen op uw financiële situatie.

Betalingsachterstand zorgpremie

Als u zes maandpremies niet heeft betaald aan uw zorgverzekeraar, dan wordt u als wanbetaler bij het CAK aangemeld. Vanaf dat moment betaalt u de zorgpremie niet meer aan uw zorgverzekeraar, maar een bestuursrechtelijke premie aan het CAK. Deze premie is veel hoger dan uw maandelijkse zorgpremie. Hiermee lost u uw schuld bij de zorgverzekeraar niet af. Wist u dat u niet kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar als u een betalingsachterstand heeft?

Zorgverzekeringslijn adviseert

Zorgverzekeringslijn informeert en adviseert bij het oplossen van zorgverzekeringsproblemen. Neem contact op via het gratis telefoonnummer 0800 64 64 644. Op de website www.zorgverzekeringslijn.nl staat praktische informatie waar u zelf mee aan de slag kunt zoals een voorbeeldbrief om uw zorgverzekeraar te vragen naar de hoogte van uw schuld.

Lees ook: