In memoriam Frank Houben

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat onze ‘founding father’ en oud voorzitter, Frank Houben, op 8 november op 84-jarige leeftijd is overleden.

De heer Houben werd in november 2005 benaderd als beoogd voorzitter van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen, die met oog op de nieuwe zorgverzekeringswet in oprichting was. Hij heeft deze rol uiteindelijk tot maart 2015 vervuld.

In deze periode kreeg SKGZ de vorm zoals we die vandaag de dag nog kennen. Er werd een organisatie gevormd samen met de al bestaande Ombudsman zorgverzekeringen. In 2013 werd Zorgverzekeringslijn, dat onafhankelijke voorlichting verzorgt over zorgverzekeringen, toegevoegd aan de organisatie.

Als jurist snapte de heer Houben als geen ander het werkveld en als uiterst bekwaam bestuurder met een groot netwerk wist hij de koers te bepalen. Altijd bescheiden en niet in de spotlights. Hij sprak nooit met stemverheffing maar iedereen luisterde als hij aan het woord was. Een echte gentlemen met gevoel voor traditie en historie waar integriteit een vanzelfsprekend begrip was. Altijd gericht op het samen oplossen van problemen.

In onze organisatie wordt hij vooral herinnerd als een warm mens. Oog voor wat de organisatie drijft en de mens daarachter. Zowel de cliënt als de medewerker. Daarmee is de heer Houben bepalend geweest voor het DNA dat de SKGZ nog steeds in zich heeft.

Namens Bestuur en Directie

Lees ook: